اونلی گرافیک

انواع غذاهای سنتی کرمان - اونلی گرافیک

 

غذاهای محلی کرمان, اصلی ترین غذاهای کرمان

معرفی غذاهای سنتی کرمان همراه عکس

 

معرفی غذاهای سنتی کرمان

کشور ایران به دلیل پهنه جغرافیایی گسترده و اقلیمی مختلف‌اش همواره مورد توجه گردشگران بوده و استان کرمان به دلیل اقلیم کویری و آرامبخش نزد دوست داران کویر از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. همچنین به دلیل تنوع غذاهای سنتی کرمان همراه انواع شیرینی‌جات و خوراکی‌های خاص و خوشمزه این استان برای مسافران بسیاری جذاب است که در این مقاله به آن می‌پردازیم.

غذاهای سنتی کرمان

یکی از دلایل تاثیر گذار در فرهنگ و سبک غذاهای محلی، آب و هواست. مردم کرمان معمولا صبور،‌ قانع، فعال و مهمان‌نواز هستند و با سفره‌هایی رنگی از مهمانان خود پذیرایی می‌کنند. غذاهای سنتی کرمان بسیار لذیذ و خوشمزه هستند و انواع آش و آب گوشت خوش عطر و رنگ در میان این غذاهای محلی به چشم میخورد. برخی از غذاها و خوراکی‌های محلی کرمان عبارتند از:

 

• مجور کدو

 

غذاهای محلی کرمان, اصلی ترین غذاهای کرمان

مجبور کدو از خوشمزه ترین و ساده ترین غذاهای کرمان

 

یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی کرمان است که به مواد اولیه کمی از جمله کدو، پنیر سفید، تخم مرغ، آرد گندم، تخم شوید و روغن نیاز دارد. با وجود کم خرج بودن مجور کدو از خوشمزه‌ترین غذاهایی ست که می‌توانید با کدو تهیه کرده و در وعده‌های مختلف از جمله صبحانه میل کنید.

 

• زیره پلو

 

غذاهای محلی کرمان, اصلی ترین غذاهای کرمان

زیره پلو از پر مصرف ترین غذاهای کرمان

 

زیره از جمله ادویه‌های پرطرفدار در استان کرمان است و کیفیت بالایی دارد. به همین دلیل زیره پلو یکی از پر مصرف ترین غذاهای کرمان به شمار می‌رود و مواد اصلی آن را برنج، زیره سیاه و روغن تشکیل می‌دهند. زیره پلو همراه گوشت یا مرغ سرو می‌شود. ( طرز تهیه زیره پلو)

 

• کباب زرگری

کباب در میان غذاهای سنتی بسیاری از استان‌ها وجود دارد و مردم هر منطقه با روش متفاوتی به پخت این غذا می‌پردازند. کباب زرگری کرمان نیز نوعی مشابه به آن کباب معروف زرگری است و برای تهیه آن کباب را به شکل کوبیده در ماهیتابه گذاشته و سرخ می‌کنند. معمولا این کباب با نان و در کنار سیب زمینی و گوجه سرو می‌شود.

 

• خورشت آلوچه محلی

یکی از غذاهای بومی محبوب است و برای تهیه آن از مواد اولیه  گوشت، لوبیا چیتی، رب گوجه فرنگی، سبزی خشک (جعفری و گشنیز)، پیاز، آلوچه، آبلیمو، و انواع ادویه ها استفاده می‌شود. روش پخت این غذا تقریبا آسان است و در صورتی که غذاهای ترش دوست دارید احتمالا عاشق این غذا می‌شوید!

 

• خورشت به آلو

 

غذاهای محلی کرمان, اصلی ترین غذاهای کرمان

خورشت به آلو از مفیدترین غذاهای کرمان

 

یکی از غذاهای محلی مفید این استان است که به دلیل داشتن آلو مصرف آن برای افرادی که مشکلات تنبلی روده و یبوست دارند و مخصوصا روزه داران در طول ماه رمضان پیشنهاد می‌شود. برای تهیه خورشت به آلو از گوشت ماهیچه یا مغز ران، پیاز داغ، روغن مایع، آب لیمو، زعفران و ادویه‌های مختلف مانند نمک، فلفل و زردچوبه و آلو بخارا استفاده می‌شود و پخت آن آسان است. ( طرز تهیه خورش به آلو )

 

• بز قورمه

 

غذاهای محلی کرمان, اصلی ترین غذاهای کرمان

بز قورمه که به نام آبگوشت بز قورمه نیز شناخته می‌شود

 

بز قورمه از دیگر غذاهای خوشمزه و محبوب استان کرمان است. همانطور که از اسمش پیداست این غذای لذیذ با گوشت بز تهیه می‌شود. برای پخت آن از نخود، پیاز، سیر، کشک، زعفران، نعناع داغ و ادویه‌های مختلف و البته گوشت بز بدون استخوان استفاده می‌شود. برای پخت آن باید حبوبات از شب قبل خیس شوند و معمولا پس از آماده شدن همراه با نان سرو می‌شود. اگر به غذاهای سنتی و متفاوت علاقه‌مند هستید حتما بز قورمه را امتحان کنید.

 

• قاتق‌های کرمانی

در جنوب ایران به غذاهایی که به سادگی فراهم ‌شوند و بتوان به آنها نان ترید کرد قاتق می‌گویند. در کرمان نیز قاتق ها از انواع غذاهای محبوب هستند. البته برخی از این قاتق‌ها مانند مرزنجوش،‌ بابونه یا شنبلیله در طول زمان محبوبیت خود را از دست داده‌اند اما قاتق گوشت همچنان در بسیاری از مناطق کرمان پخته می‌شود. برای تهیه آن نیز از گوشت چرخ کرده، پیاز، آرد نخودچی و زیره استفاده می‌شود.

 

• چغوک بریزو

 

غذاهای محلی کرمان, اصلی ترین غذاهای کرمان

چغوک بریزو از غذاهای سنتی کرمان

 

چغوک بریز یا چغوک بریزو که در روش سنتی از مواد اصلی سیب زمینی و پیاز تهیه می‌شود به عنوان فست فود کرمانی شناخته می‌شود. البته در روش‌های امروزی برخی به آن گوشت نیز اضافه می‌کنند که در این صورت نمی‌توان آنرا به عنوان فست فود در نظر گرفت. (به دلیل زمان‌بر بودن فرایند پخت گوشت) (طرز تهیه چغوک بریزو)

• کشک کدو

 

غذاهای محلی کرمان, اصلی ترین غذاهای کرمان

کشک کدو که بسیار خوشمزه و آسان است

 

کدو از مواد اولیه پرکاربرد در بسیاری از غذاهای کرمانی است. برای تهیه کشک کدو علاوه بر کدو از گوجه فرنگی، کشک، پیازداغ و سیرداغ،‌ نعنا و… استفاده می‌شود. ( طرز تهیه کشک کدو )

 

• لپه پلو با زیره

 

غذاهای محلی کرمان, اصلی ترین غذاهای کرمان

لپه پلو با زیره از پرطرفدارترین غذاهای کرمانی

 

یکی از پلوهای محبوب کرمانی است که برای تهیه آن از گوشت و زیره استفاده می‌کنند و عطر و طعمی بسیار عالی دارد. مواد اولیه این غذا شامل برنج، گوشت چرخ کرده، لپه، پیاز، رب گوجه فرنگی، ادویه‌های مختلف از جمله فلفل،‌ زردچوبه و زیره است. در صورت استفاده از پودر زیره عطر و طعم آن در غذا واضح‌تر خواهد بود. برای اینکه عطر زیره را کم کنید می‌توانید از زیره‌ی پودر نشده استفاده کنید. (طرز تهیه لپه پلو با زیره)

 

• کوفته قلقلی

کوفته قلقلی از مخلط گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی تهیه می‌شود. پس از سرخ کردن کوفته قلقلی‌ها از سرکه و شیره برای چاشنی آن استفاده و سپس همراه با برنج سرو می‌کنند.

 

انواع آش های کرمانی

آش‌های محلی کرمان به چهار دسته تقسیم می‌شوند که شامل این موارد است:

 

• آش آماج یا اماچو

 

تبلیغات آنلاین،رشد درآمد,هزینه تبلیغات
غذاهای محلی کرمان, اصلی ترین غذاهای کرمان

آش آماج یا شولی؛ این آش در سبک های متنوعی پخته می‌شود

 

برای تهیه این آش که به اسم آش شولی نیز شناخته می‌شود از سبزی‌جات مختلف، آرد گندم،‌ سرکه یا قره قروت استفاده می‌شود. البته این آش به سبک‌های مختلفی پخته می‌شود که از جمله آن می‌توان به آش آماجو ترشک،‌ آش آماجو برگ گوجه یا برگ کلم و آش آماجو پیچو اشاره کرد.

 

• آش گندم شیر

 

غذاهای محلی کرمان, اصلی ترین غذاهای کرمان

آش گندم شیر از لذیذترین غذاهای کرمان

 

یکی از محبوب‌ترین آش های بومی کرمان است که در آن از نخود،‌ گوشت با استخوان،‌ گندم شیر، رشته آش، کشک سائیده شده، پیازداغ، نعنا و ادویه‌های مختلف استفاده می‌شود. ( طرز تهیه آش گندم شیر )

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

ارسال دیدگاه جدید

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.